HomeNieuwsMetacade gaat de strijd aan met Solana en Tezos als meest veelzijdige crypto project
Metacade gaat de strijd aan met Solana en Tezos als meest veelzijdige crypto project

Metacade gaat de strijd aan met Solana en Tezos als meest veelzijdige crypto project

Laatste Update 9th Nov 2022
Openbaring

Metacade is een nieuw project dat tot doel heeft om een Web3 community hub te bouwen voor gamers in afwachting van de token presale in het vierde kwartaal. Dit project heeft een gevarieerde roadmap en zal een sprankelende bestemming bieden voor zowel ontwikkelaars als gamers. Solana (SOL) en Tezos (XTZ) zijn twee andere projecten die veelzijdigheid bieden en in dit artikel zullen we bekijken hoe de drie projecten zich ten opzichte van elkaar verhouden.

Wat is Metacade?

Metacade lanceert een ecosysteem voor gamers, ontwikkelaars en ondernemers om elkaar te ontmoeten en rond te hangen. Ontwikkelaars en gamers zullen helpen om de eerste community-geleide play-to-earn speelhal ter wereld te bouwen, terwijl het project een erkenning nastreeft als toonaangevende GameFi bestemming.

Een groot deel van het ecosysteem zal ontwikkeling omvatten, met de plannen om MetaGrants uit te reiken aan de beste game ideeën, en gamers die games kunnen testen en bespreken voor de speelhal. De eigen MCADE NFT kan gestaked worden om een aandeel in de royalties van het project te verdienen, maar kan ook gebruikt worden om deel te nemen aan prijstrekkingen, gaming toernooien, en te stemmen over bestuurskwesties.

Solana beloofde veel, maar ondervond problemen

Solana (SOL) kwam op stoom in de crypto mainstream in 2020 en door een beursopleving steeg de prijs naar $250 per coin. Helaas liep het project wat problemen op met hacks en bugs op het netwerk, die ervoor zorgden dat prijs zakte. De munt is die val nooit volledig te boven gekomen.

Solana kwam eerst op het toneel als concurrent voor Ethereum (ETH) en, met een mix van proof of history en proof of stake, haalde het project veel hogere transactiesnelheden dan ETH. Solana groeide al snel uit tot de bestemming voor het minen van NFTs en werd onthaald op OpenSea als één van de belangrijkste platformen om non-fungibles te lanceren. Een bearmarkt op de NFT markt duwde SOL nog lager. Ondanks de recente tegenslagen, blijft Solana nog steeds nieuwe uitdagingen opzoeken en het project maakt zich klaar voor uitbreiding naar de markt van mobiele telefonie, met de Solana Saga smartphone toepassing die begin 2023 zou verschijnen.

Tezos biedt sterke technologie maar is minder doelgericht

Tezos (XTZ) bestaat al langer dan Solana en is een ander veelzijdig project. Tezos is een open-source platform voor activa en toepassingen dat evolueert door zichzelf te upgraden. Het netwerk werd gebouwd op basis van dezelfde proof-of-stake-technologie die het doel was van de Ethereum samenvoeging. Tezo blinkt ook uit in bestuur en beveiliging voor een veelzijdige blockchain.

Tezos biedt smart contracts aan om apps te bouwen op het platform die niet kunnen stilgelegd worden door derden. Het platform liet ook heel wat partnerschappen optekenen, zoals Mclaren F1 racing, de esports gigant Vitality, en internationale voetbaltopper Manchester United. Alhoewel het project zich klaarmaakt voor Web3.0, zet het zichzelf in de markt voor veel verschillende toepassingen en dat kan afbreuk doen aan het potentieel.

Hoe verhoudt Metacade zich tot Solana en Tezos?

Metacade wil het play-to-earn model omarmen dat een hype was in de crypto industrie vorig jaar. Gamers trokken in grote aantallen naar projecten als Axie Infinity om beloningen en NFT’s te verdienen die een fortuin waard waren tijdens de bull markt. Metacade heeft de mogelijkheid om een grote community naar het platform te leiden door een echte roadmap te bieden voor een community-gedreven hub.

Met een deel van de inkomsten in het aanbod door middel van staking en subsidies voor de beste game ideeën, is er een echte drijfveer voor NFT game ontwikkelaars om op het platform te bouwen. Daarnaast zullen er mogelijkheden zijn voor gamers om spellen te testen en deel te nemen aan de toernooien voor prijzen. Solana en Tezos bieden een sterke technologie voor ontwikkelaars maar ontbreken een gerichte focus zoals die van het Metacade project. En wij denken dat dat uiteindelijk het echte verschil zal maken.

Conclusie

Solana (SOL) en Tezos (XTZ) zijn twee NFT projecten die iets helemaal nieuw hebben geprobeerd te verwezenlijken in de cryptowereld. Solana lanceert zijn eigen ontwikkelaarspakket voor smartphones, terwijl Tezos hun visie op het decentrale bestuursmodel voorstelt en een ruimte biedt voor ontwikkelaars om hun apps te bouwen. Voor toekomstige uitbreidingsmogelijkheden, zijn beide projecten echter wat beperkt. De poging om zich rechtstreeks te meten met grootmachten in de sector, zoals Apple, lijkt meestal tot grote kopzorgen.

Door een platform te bouwen dat hoofdzakelijk de focus legt op gaming, kan Metacade de voordelen van een grotere potentiële gebruikersgroep benutten. Hun community-gedreven benadering, waarbij zowel eindgebruikers als game ontwikkelaars worden betrokken is een uniek gegeven dat nooit eerder gezien is. Daarnaast zijn er ook de play-to-play en play-to-earn inkomstenstromen - het NFT platform biedt een duidelijk voordeel wanneer het op community getrouwheid aankomt en dus ook lange-termijn groei - wat ons overtuigt om dit project te blijven volgen.

Koo hier Tezos en Solana bij eToro.

Schrijf je hier in voor de presale van Metacade.