HomeNieuwsDe 7 beste play-to-earn crypto games
De 7 beste play-to-earn crypto games

De 7 beste play-to-earn crypto games

Laatste Update 25th Nov 2022
Openbaring

Met de vooruitgang van Web3 verandert het internet in rap tempo en evolueert gaming mee. Terwijl GameFi de toekomst van gaming lijkt te worden, zitten er heel wat mogelijkheden aan te komen voor gamers om geld te verdienen met een scala aan metaverse games. In dit artikel zullen we 7 van de beste play-to-earn crypto games toelichten, hoe hun toekomst eruit ziet, en hoeveel succes ze mogelijks kunnen behalen in de volgende jaren. Nu play-to-earn de standaard van metaverse gaming wordt, wordt het tijd om te ontdekken hoe jij inkomsten kan verwerven als deel van de komende GameFi opleving.

De 7 beste play-to-earn crypto games

Veel van de bestaande play-to-earn games voelden de schokgolf van de grote crypto crash van 2022 en zagen de waarde van hun eigen tokens kelderen, samen met de populariteit van het spel. Toch zouden veel van de beste play-to-earn games gestage winsten moeten zien, nu de crash achter ons ligt.

 1. Metacade (MCADE) - Door de community georganiseerde GameFi hub

 2. Decentraland (MANA) - Virtuele land bouwer

 3. Illuvium (ILV) - 3D RPG Open wereld

 4. Spider Tank - Team PvP brawler

 5. Gods Unchained (GODS) - Digitaal trading card game

 6. Axie Infinity (AXS) - Game om wezens te verzamelen

 7. Star Atlas (ATLAS) - MMORPG gevechts game

 1. Metacade (MCADE) - Door de community georganiseerde GameFi hub

Metacade is een Web3 speelhal die zich aan het vestigen is als de vooraanstaande GAmeFi hub in de metaverse. Interessant genoeg, is het platform niet zomaar een enkel game, maar een hub om een uitgebreid aan games te herbergen.

Met de release van de presale en whitepaper in november 2022, zal de ontwikkeling van deze volledig gecentraliseerde crypto speelhal voortgestuwd worden door zijn community, waardoor de toekomst van gaming rechtstreeks in handen komt van de gamers zelf. Door gebruik te maken van deze ontwikkeling door de community, zal de richting van Metacade ook door de gebruikers gekozen worden, die niet alleen kunnen stemmen op de games die de top van de ranking zullen bereiken, maar ook welke games worden ontwikkeld.

Gebruikers zullen beslissen welke ontwikkelaars financiering zullen ontvangen, onder de vorm van Metagrants, om hun games van concept naar werkelijkheid uit te bouwen. Dit zet de grote productiehuizen buitenspel die voorheen functioneerden als bewakers van het game universum. Zo zorgen ze ervoor dat ontwikkelaars en spelers een groter deel van de opbrengst kunnen verwerven, dat gewoonlijk naar adverteerders en promotoren gaat. Als resultaat daarvan zal het platform gevuld worden met games die echt de interesse van de gebruikers hebben en die gamers echt willen spelen.

Als nieuwkomer op de lijst van de beste play-to-earn games, is Metacade erin geslaagd om de recente crypto crash te ontwijken. En terwijl andere game tokens hun waarde zagen dalen, is Metacade nog maar net begonnen. Terwijl het zich gaat vestigen als één van de beste play-to-earn games, is het goed op weg om een top GameFi hub te worden in de metaverse. Met zo’n gewaagd idee en zoveel potentieel, is het onze beste keuze voor play-to-earn games.

>>> Schrijf je hier in voor de presale van Metacade <<<

 1. Decentraland (MANA) - Virtuele land bouwer

Als een vroege toetreder in de metaverse space, heeft Decentraland zich gevestigd als één van de beste play-to-earn crypto games sinds het toegankelijk werd voor het publiek in 2020. In die periode ging zijn populariteit en de waarde van zijn token, MANA, door het dak. Gebruikers stroomden in grote aantallen naar de virtuele wereld om percelen digitaal land aan te kopen, om er te bouwen, te creëren en hun volledig aanpasbare goederen te kopen en verkopen. De mogelijkheid om hun eigen unieke wereld te maken, binnen de virtuele omgeving, trok heel wat gebruikers aan, en dreef de waarde van de digitale percelen tot nieuwe hoogtes.

Jammer genoeg, heeft de crypto crash veel van die waarde laten verdampen, en dat heeft op zijn beurt dan weer heel wat spelers weggejaagd, terwijl de prijzen zich moeizaam aanpassen in het spel zelf. Het idee van een volledig aanpasbare digitale ruimte was uniek en vernieuwend, en Decentraland bewees aan een groot publiek dat gedecentraliseerde metaverse spaces winstgevend kunnen worden in een korte tijdspanne. En zo zal Decentraland voor altijd bekend staan als één van de eerste en de beste play-to-earn crypto games in een ontluikende metaverse.

 1. Illuvium (ILV) - 3D RPG Open wereld

Als een metaverse game dat veel weg heeft van Pokémon, biedt Illuvium spelers de kans om NFT wezens aan te kopen en te verzamelen, die luisteren naar de naam Illuvials. Elke Illuvial heeft een aantal verschillende talenten die kunnen aangepast en geüpgraded worden. Spelers moeten opdrachten tot een goed einde brengen en vechten met Illuvials van andere spelers voor beloningen in ILV tokens. Zowel Illuvials als andere in-game items kunnen geruild worden tussen spelers door middel van echt geld.

De de verkenning van een open wereld zoals Decentraland te combineren met een op gevechten gebaseerde RPG, wist Illuvium een plaatsje in te nemen in de toplijst van play-to-earn games. Helaas heeft Illuvium ook te lijden gehad van een slechte timing, want ze kenden hun release net voor de crash in 2022, waardoor het grootste deel van de waarde van hun ILV tokens verloren ging. Alhoewel het weer zou moeten aansterken in de komende jaren, zal de heropleving trager verlopen dan de meeste nieuwe play-to-earn games.

 1. Spider Tank - Team PvP brawler

Spider Tank is een free-to-play brawler meerdere in-game aankoopmogelijkheden, die teams van 3 spelers tegenover elkaar plaatst in grootse tankgevechten. Alhoewel het spel gratis is om te starten, moet je één van de geüpgraded tank NFT’s aankopen en de geüpgradede onderdelen om echt te kunnen concurreren met andere spelers. De competitie aangaan in de tankgevechten can beloningen opleveren door middel van verschillende spelmodi. Elke spelmodus vereist een andere strategie om de beloningen te verwerven voor het team, zodat het spel niet repetitief wordt.

Spider Tank hanteert een beetje een andere aanpak dan de overige metaverse games, omdat de tanks zelf als waardevolle NFT’s fungeren, in plaats van een token coin. Dit maakt het lastiger om de waarde van dit platform vast te stellen, omdat de prijs van een tank niet op de crypto beurzen wordt geplaatst zoals dat bij tokens het geval is. Op het moment van schrijven was de gemiddelde waarde van een Spider Tank NFT $434, wat aantoont dat de digitale opties in sommige van de beste play-to-earn crypto games kostbare hoogtes kunnen bereiken.

 1. Gods Unchained (GODS) - Digitaal trading card game

Gods Unchained is nog een unieke toevoeging aan de lijst van de beste play-to-earn games, omdat het het gevoel van old-school ruilkaarten in de metaverse introduceert. Spelers kopen, verzamelen, ruilen en gaan het gevecht aan met andere spelers door middel van hun kaartencollectie. Ze kunnen daarbij de native token van het spel verdienen, Gods Unchained token (GODS), waarmee ze hun kaarten van een upgrade kunnen voorzien, of verkopen.

Alhoewel het een relatief eenvoudig concept betreft, kan het spel te intens aanvoelen en eerder voorbehouden voor de ingewijden, dan voor de doorsnee speler. Er werden al klachten geopperd dat het teveel tijd en geld kost om upgrades toe te passen of om de zeldzaamste kaarten te verzamelen die de grootste waarde vertegenwoordigen. Dit zorgt ervoor dat Gods Unchained slechts beperkt speelbaar is en minder aantrekkelijk voor de bredere gaming community. Dat gezegd zijnde hebben gebruikers bewezen dat het een bron van plezier en een inkomensboost kan geven als je jezelf erop toelegt. Helaas is ook die token slachtoffer geworden van de crypto crash, waardoor deze play-to-earn metaverse game meer geschikt is voor doorgewinterde spelers.

 1. Axie Infinity (AXS) - Game om wezens te verzamelen

Axie Infinity was al snel de populairste van al de beste play-to-earn crypto games na zijn release. Het werd de eerste op NFT’s gebaseerde game die 1 miljard aan verkopen kon voorleggen op 8 augustus 2021. In het spel kopen, verkopen, of kweken spelers hun wezens, genaamd “Axies”, om er mee te vechten en kans te maken om zeldzame en waardevolle Axies te verkrijgen. Omwille van hun waarde, werden Axies populaire NFT’s om in het bezit te hebben, zowel voor gamers als investeerders.

Axie Infinity was een voorbode van wat de toekomst zou brengen als investeringsmogelijkheden en zette daarbij play-to-earn crypto games op de kaart. Alhoewel zijn token, AXS, nog steeds tot de meest waardevolle behoort, is de prijssetting enorm gedaald omwille van de crypto crash en de tanende populariteit van het spel zelf. Axie Infinity zal hoe dan ook de geschiedenis ingaan als één van de eerste en beste play-to-earn games, en heeft aangetoond hoe winstgevend play-to-earn kan zijn. Alhoewel het nog steeds volk weet te lokken, zijn nieuwe games een betere investeringsmogelijkheid geworden.

 1. Star Atlas (ATLAS) - MMORPG gevechtsgame

De laatste van deze beste play-to-earn games, is de MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Game) Star Atlas. Dit game brengt een enorme multiplayer metaverse waar spelers moeten kiezen tussen één van drie unieke facties, die vechten om de controle over het grondgebied en de grondstoffen te verwerven. Dit spel combineert de uitgebreide wereld van een MMORPG met de verdienmogelijkheden van GameFi NFT’s, waarbij de spelers de kans krijgen om te verdienen aan hun gevechten, de items die ze maakten en de oorlogsvoering met andere groepen.

Spelers beïnvloeden de uitkomst van de gevechten en verkennen het sci-fi universum voor in-game grondstoffen die ook in de echte wereld een waarde hebben. Dit geeft fans van MMORPGs de mogelijkheid om één van hun favoriete genre games te spelen met de kans om te verdienen aan hun gaming talenten. Alhoewel het een uniek idee is, heeft ook Star Atlas te lijden onder een slechte timing, omdat die net samenviel met de cryptocrash die de waarde van hun tokens decimeerde. Toch toont hun initiële succes hoe nieuwere games met een uniek en gericht idee na verloop van tijd kunnen doorgroeien.

Conclusie - GameFi is aan het uitdeinen, mis het niet

De Web3 gaming space is helemaal klaar om door te breken. Met dat in het achterhoofd, is nu het moment om vanaf het begin erbij te zijn, met zoveel groeipotentieel voor handen. Op dit moment bieden play-to-earn crypto games een breed aanbod aan gameplay mogelijkheden en investeringskansen. Van ruilkaarten spellen, games waarbij je vecht met wezens, en MMORPG games, de mogelijkheden zijn grenzeloos als het op de toekomst van de GameFi metaverse aankomt.

Sommige van deze games hebben waarschijnlijk al hun hoogtepunt bereikt of zijn best geschikt voor de ervaren spelers. Maar andere staan nog maar aan hun begin en zullen vertakken in een volledig nieuw universum met de kans om nieuwe hoogtepunten in hun waardebepaling te bereiken als ze zich ontwikkelen. Van deze laatste geniet Metacade onze aandacht en die van iedereen wat dat betreft.

Het Metacade platform beschikt over echt potentieel om nieuwe en unieke verdienmogelijkheden te brengen naar zowel ervaren als casual gamers. Met zijn community gerichte, multi-game platform, kan Metacade de trendsetter worden. De combinatie van het uitbouwen van hun community, met de Metagrants, en een breed aanbod aan games, is vernieuwend en naar verwachting kan het spelers aantrekken en aan zich binden. Met dat in het achterhoofd, zijn alle ogen op MCADE gericht en de jouwe zouden dat ook moeten zijn.

Schrijf je hier in voor de presale van Metacade.

Disclaimer: Inzichten geleverd door spelers in de crypto-industrie en maken geen deel uit van de redactionele inhoud van BanklessTimes.