HomeNieuwsWaarom utility-tokens de volgende grote crypto-trend kunnen zijn: Metacade (MCADE) zou kunnen stijgen
Waarom utility-tokens de volgende grote crypto-trend kunnen zijn: Metacade (MCADE) zou kunnen stijgen

Waarom utility-tokens de volgende grote crypto-trend kunnen zijn: Metacade (MCADE) zou kunnen stijgen

Laatste Update 25th Nov 2022
Openbaring

Terwijl de cryptomarkt zijn gestage opleving begint na de terugval in 2022, voorspellen markttrends dat utility-tokens de beste kans hebben om in de komende jaren te gedijen. Deze tokens, waarmee gebruikers toegang hebben tot specifieke producten en diensten, kunnen de volgende grote crypto-trend zijn - met in het bijzonder Metacade (MCADE) die op het punt staat om te stijgen.

Coins vs. tokens

Het woord cryptocurrency wordt vaak gebruikt als een overkoepelende term die alle digitale activa beschrijft, maar cryptocurrencies zijn eigenlijk onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: coins en tokens. Coins, zoals Bitcoin, zijn ontwikkeld om te dienen als activa met geldwaarde. Dat betekent dat ze zijn ontworpen om goederen en diensten te kunnen kopen zoals fiatgeld. Hoewel ze wisselend succes hebben gehad, blijft hun doel binnen dit kader.

Aan de andere kant - tokens, met name utility-tokens, geven de houder doorgaans toegang tot specifieke use-cases voor een bepaald platform. Zie ze als concertkaartjes dat nodig is om een ​​locatie binnen te komen. Hoe populairder de artiest die je gaat zien, hoe meer de tickets kosten - hoe meer waarde ze hebben. Op dezelfde manier hebben crypto-tokens verschillende waarden op basis van de populariteit en het gebruik van het platform waartoe ze behoren.

Crypto-trends op dit moment leunen in de richting van utility-tokens over coins. Coins, zoals Bitcoin, zijn in waarde gedaald, terwijl metaverse platforms de toegevoegde intrinsieke waarde van nut hebben. Omdat coins moeite hebben gehad om voet aan de grond te krijgen als geldwaarde, zijn utility-tokens, zoals Metacade's MCADE, echt waar de waarde in de toekomst zal liggen. De goedkeuring van coins als geld zal misschien nooit tot wasdom komen, maar utility-tokens worden al in de praktijk gebruikt, waardoor crypto-investeringen in hun richting zwaaien.

Wat is Metacade?

Metacade is een virtuele community-hub waar gameliefhebbers de populairste metaverse-games kunnen ontdekken, in realtime kunnen chatten en meer te weten kunnen komen over GameFi en manieren om geld te verdienen door metaverse-games te spelen. Metacade heeft alles wat je wilt weten over GameFi op één centrale locatie, inclusief leaderboards van de beste metaverse-games, een uitgebreid beoordelingssysteem en nieuwe games die door ontwikkelaars worden getest.

Naarmate GameFi groeit en nieuwe en opwindende manieren biedt om te verdienen, zal Metacade een centraal platform zijn voor zowel gamers als ontwikkelaars om meer dan ooit tevoren met deze games te verdienen. Terwijl vandaag promotors en adverteerders het grootste deel van de opbrengsten van online gamen in hun zak steken, zal de toekomst van gedecentraliseerd gamen de tussenpersonen uitschakelen en gamers en ontwikkelaars de mogelijkheid bieden om te verdienen door hun eigen ideeën te spelen en te promoten.

Hoe werken Metacade (MCADE) tokens?

MCADE-tokens worden aan gebruikers gegeven voor bepaalde diensten, zoals het plaatsen van berichten over games die aan de top staan van metaverse trends, het schrijven van beoordelingen en het testen van games die nog in ontwikkeling zijn. MCADE-tokens kunnen ook worden gekocht, de presale is al onderweg. Met deze tokens hebben gebruikers toegang tot het Metacade-universum, wat hen directe toegang geeft tot de toekomst van gaming en metaverse trends.

De community kan rechtstreeks communiceren, niet alleen met elkaar, maar ook met ontwikkelaars van games. Daarbij kunnen ze beslissen welke game-ideeën subsidies ontvangen, welke games bovenaan de ranglijsten komen en welke wijzigingen er moeten worden aangebracht in games die nog in ontwikkeling zijn.

Zal Metacade succesvoller worden dan andere utility tokens?

Veel utility-tokens in de wereld van GameFi zijn gekoppeld aan specifieke games. Dit vormt een aanzienlijk risico, aangezien de populariteit van het spel en de algemene trends in crypto een grote invloed zullen hebben op de waarde van het token. Sommige game-tokens hebben hun waarde met maar liefst 99% zien dalen naarmate de cryptomarkt zich terugtrok en metaverse trends veranderden. Omdat Metacade-tokens niet aan één bepaald spel zijn gekoppeld, wordt het risico dat ze waarde verliezen door populariteit en markttrends getemperd. De populariteit van games en metaverse trends zullen altijd veranderen. Net zoals Top 40-nummers regelmatig verwisselen, zullen topgames ook regelmatig aan populariteit winnen en verliezen, waardoor utility-tokens die aan specifieke games zijn gekoppeld, riskanter worden.

Metacade is echter een hub voor GameFi-games, niet een bepaald spel op zich. Zoals de naam al aangeeft, is het de metaverse arcade waar een verscheidenheid aan spellen te vinden is. Hierdoor zal de waarde van Metacade niet veranderen op basis van de populariteit van een game, omdat er altijd een andere zal zijn die zijn plaats in de arcade inneemt.

Dit betekent dat Metacade niet afhankelijk is van een game, maar eerder van de vooruitzichten van online gamen. En zoals crypto-trends laten zien, is die toekomst er een die alleen maar sterker zou moeten worden, aangezien metaverse trends sommige GameFi-tokens de volgende Apple of Amazon noemen. Hoewel sommige van deze tokens al van de grond zijn gekomen, biedt Metacade de kans om op de begane grond van de volgende grote crypto-trend in te stappen, en in een toekomst die zo helder is als de lichten van je favoriete arcade uit de kindertijd.

Neem hier deel aan de Metacade presale.

Disclaimer: Inzichten geleverd door spelers in de crypto-industrie en maken geen deel uit van de redactionele inhoud van BanklessTimes.